010 Web Fotografie
Image default
Bedrijfsfotografie

Wat is Botox?

Heeft u last van fronsrimpels, voorhoofdrimpels, rimpels om de ogen, putjes of rimpels in de kin, hangende mondhoeken, lijntjes op de neus, overmatige transpiratie, kraaienpootjes (lachrimpels), tandvleeslach, knarsetanden of heeft u last van migraine of spanningshoofdpijn of wilt u een wenkbrauwlift, dan wordt wanneer je dat laat behandelen gebruik gemaakt van botox.

Botox is een bacterie waar in het verleden veel mensen aan zijn overleden. De bacterie zat vaak in voedsel, waardoor de mensen die het aten botulisme kregen. Door de jaren heen werd ontdekt dat de bacterie kon dienen als medicijn. In 1989 werd type A van Clostridium botulinum dan ook goedgekeurd voor de toepassing als medicijn voor spierspasmen en in het jaar 2000 volgde type B. Sinds 2002 mocht het middel worden gebruikt in de cosmetische industrie.

Botox wordt alleen gebruikt in hele kleine hoeveelheden. Vergelijk het met een paracetamol. Als je veertig paracetamols inneemt overleef je het niet, maar als je er één of twee inneemt helpt het heel goed tegen de hoofdpijn. Zo is het ook met botox, als je heel veel spuit, wordt je ziek en overleef je het niet, maar als je weinig spuit kan jouw lichaam het medicijn zelfstandig afbreken.

Een alternatief voor bepaalde cosmetische behandelingen met botox zijn fillers. Fillers worden onder de huid geplaatst en nemen hierdoor de rimpels weg. Botox en fillers dienen dus allebei om er jonger uit te zien.

Behandelingen van botox kosten relatief weinig in verhouding met andere behandelingen. Een botoxbehandeling kost rond de zeventig euro. En met de vijf maanden die jouw lichaam nodig heeft om de botox weg te halen, betekend Dit dat je ongeveer elke vijf maanden zeventig euro betaald om het resultaat van de botox optimaal te houden. De ingrepen van de andere behandelingen zijn vaak ingrijpender dan die van botox, waardoor botox zeker voorkeur verdient.

http://faceland.nl/

Gerelateerde artikelen

Legionella kan dodelijk zijn

Thuiswerken? Zorg voor een goed bureau en passende bureaustoel!

DAB en internet radio